AMSTERDAM - Rafael Nadal heeft ook zijn tweede partij bij de World Tour Finals in Londen gewonnen. De nummer een van de wereld kreeg slechts een set tegenstand van Novak Djokovic: 7-5 6-2.

Door zijn zege is Nadal dicht bij het bereiken van de halve finale van het officieuze wereldkampioenschap. In zijn laatste poulewedstrijd treft hij vrijdag Tomas Berdych.

Spannend

Nadal en Djokovic maakten er in de 02 Arena een spannende eerste set van. Met soms sterk serveerwerk van de twee matadoren en soms lange rally's kreeg het publiek een afwisselend wedstrijdbeeld te zien. In de vijfde game plaatste Nadal een break, maar Djokovic kwam direct terug.

De Serviër, die tijdens het eerste bedrijf twee keer behandeld werd aan zijn oog omdat zijn contactlenzen irriteerden, leverde in de elfde game nogmaals zijn opslagbeurt in. Nadal serveerde de set vervolgens uit en nam zodoende na 75 minuten een voorsprong.

Instorten

Direct na het verlies van de eerste set stortte Djokovic ineen en pas bij een achterstand van twee breaks won de nummer drie van de wereld weer een game.

Na nog een gamewinst was het afgelopen toen Nadal op eiegen opslag zijn eerste matchpunt benutte.