LONDEN - Tottenham Hotspur heeft woensdag eenvoudig de tweede ronde van de Champions League bereikt.

De Londense ploeg won op het eigen White Hart Lane met 3-0 van een flink verzwakt Werder Bremen. De Spurs zijn daardoor zeker van de volgende ronde van het belangrijkste Europese bekertoernooi.

Younes Kaboul, Luka Modric en Peter Crouch waren trefzeker voor de Londense formatie, waar de Nederlander Rafael van der Vaart vanwege een enkelblessure niet meedeed.

Gareth Bale miste in de tweede helft, bij een 2-0 stand, een strafschop voor de Spurs.

Beslissende gat

Verdediger Kaboul zette de Engelsen na zes minuten op 1-0, na knap voorbereiden van vleugelaanvaller Aaron Lennon. Die passeerde met speels gemak Daniel Jensen van Werder en legde de bal panklaar voor Kaboul, die niet nadacht en binnen knalde.

Het duurde daarna lang voordat Tottenham het beslissende gat sloeg met de geplaagde Duitse ploeg. Werder miste maar liefst negen spelers door blessures of schorsingen.

Luka Modric was in de extra tijd van de eerste helft het scherps na een kopbal van Crouch. De 2-0 bleek de genadeklap voor de Duitsers. De tweede helft was daarna nog slechts een formaliteit.

Defoe

Modric, Bale en Crouch misten uitgelezen mogelijkheden om Werder meer pijn te doen. Allen faalden waarna andermaal Bale het ook vanaf de strafschopstip niet lukte doelman Tim Wiese van Werder te passeren. Tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Crouch schoot, na een knappe actie van wederom Lennon, eenvoudig binnen.

Opsteker voor Tottenham was ook de rentree van Jermain Defoe. De aanvaller was sinds september geblesseerd. Hij kwam na krap een uur in het veld voor Roman Pavlijoetsjenko.

Uitschakeling

De ploeg uit Bremen is door de nederlaag voor dit seizoen uitgeschakeld voor een verder Europees gevolg. De ploeg kan in punten nog wel gelijk komen met FC Twente.

Maar het onderlinge resultaat tussen de twee is in het voordeel van de Tukkers. Daardoor zit voor Werder na de laatste wedstrijd tegen Internazionale het Europese seizoen erop.