TILBURG - Willem II heeft woensdagavond op eigen veld met 1-0 verloren van De Graafschap. Het duel duurde slechts 33 minuten.

De Tilburgers verloren woensdagavond op eigen veld met 1-0 van De Graafschap in een slechts 33 minuten durend restant van het duel dat op 12 november wegens onbespeelbaarheid van het veld moest worden gestaakt.

De verdediging van Willem II is kwetsbaar, de doelmannen zijn een continue bron van onrust. De Fin Niki Mäenpää of de Belg Davino Verhulst, wie van de twee trainer Gert Heerkes ook opstelt, het zorgt voor problemen.

Nu stond Mäenpää weer onder de lat. Hij liet tien minuten voor tijd een afstandsschot van Sjoerd Overgoor glippen. In de beginfase van het korte optreden had Mäenpää al zijn nervositeit getoond toen hij bijna over een onschuldige terugspeelbal struikelde.

Poepon

Overgoor was vergeleken met het tot tweederde gevlotte duel van twaalf dagen eerder de enige wijziging in het elftal van de bezoekers. Hij nam de plaats in van clubtopscorer Rydell Poepon die zondag nog alle doelpunten bij de 3-1-zege op Roda JC voor zijn rekening had genomen.

Maar de oud-Willem II’er, hij werd tussen 2006 en 2008 twee seizoenen uitgeleend door Ajax, was nu door een gebroken neus niet speelklaar.

Degradatie

Terwijl De Graafschap zich op gelijke hoogte met NAC in de middenmoot heeft gemeld, lijkt degradatie voor Willem II zo langzamerhand onafwendbaar te worden.

Het laatste restje hoop wordt zaterdag de thuiswedstrijd tegen Excelsior, echter in de wetenschap dat in het 'eigen’ Koning Willem II Stadion dit seizoen nog geen enkel punt werd behaald.

In het ruime half uur tegen De Graafschap was Willem II niet alleen achterin ongelukkig, ook in aanvallend opzicht gaven de Brabanders niet thuis. Eén matige poging van Maceo Rigters, dat was het wel. Het schot werd eenvoudig gepareerd door doelman Boy Waterman.