LONDEN - De Tsjech Tomas Berdych heeft woensdag tijdens de ATP World Tour Finals zijn eerste zege geboekt. Berdych, nummer zes van de plaatsingslijst, was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Andy Roddick: 7-5 6-3.

Beide spelers deden weinig voor elkaar onder in de O2 Arena in Londen. Berdych ging echter beter om met de schaarse kansen die hij kreeg op de service van zijn tegenstander.

Van de vier breekkansen die hij kreeg, benutte hij er liefst drie, waarvan de laatste hem de partij opleverde. Roddick zette geen van zijn twee kansen om.

Reclameborden

De Amerikaan deed na de partij tegen Berdych openlijk zijn beklag over de fel verlichte reclameborden langs de baan.

''De neonverlichting zorgde ervoor dat je de positie van de bal niet altijd even goed kon inschatten", aldus Roddick. ''En toen Tomas erover begon, konden de lampen ineens wel uit."

Herstellen

Berdych was vooral blij met de overwinning en het feit dat hij nu wel zijn gewenste niveau haalde. ''Ik heb me knap hersteld van mijn nederlaag tegen Djokovic", aldus de Tsjech, die in zijn eerste partij van de World Tour Finals naar eigen zeggen stijf van de zenuwen stond.

Berdych is de enige deelnemer aan het eindejaarstoernooi in Londen die dit seizoen geen ATP-titel won.

Hij houdt met zijn zege zicht op een plek in de volgende ronde van het officieuze WK voor tennissers. Zowel hij als Roddick verloor de eerste partij in Londen.