AMSTERDAM – Feyenoord gunt de clubloze Jhonny van Beukering de kans om een contract af te dwingen bij de club. De speler onderging dinsdag een fitheidstest en traint woensdag voor het eerst mee bij de Rotterdammers, die naarstig op zoek zijn naar een extra spits.

De 27-jarige aanvaller is transfervrij, sinds NEC afgelopen zomer besloot zijn contract niet te verlengen.

In september sloot de oud-speler van onder meer De Graafschap en FC Zwolle zich op amateurbasis aan bij Go Ahead Eagles, maar nog geen maand later leverde hij zijn contract al weer in.

Later was de clubloze Velpenaar op proef bij AGOVV, SC Cambuur en Swansea City, maar daar wist hij geen contract af te dwingen.

Been

Feyenoord-trainer Mario Been kent Van Beukering nog uit zijn tijd als coach in Nijmegen.

De Rotterdamse oefenmeester verwijderde het jeugdproduct van Vitesse destijds uit de selectie, omdat hij meer dan zeven kilo overgewicht zou hebben.

Haddad

Andreas Haddad was vorige week al op proef bij Feyenoord. Been ziet wel iets in de Zweedse aanvaller, maar wil hem graag nog een keer aan het werk zien nu zijn selectie na de interlandperiode weer compleet is.

Haddad (28) krijgt tot en met vrijdag de kans zich te bewijzen. De spits kan transfervrij vertrekken bij Assyriska Föreningen.

Relatie

Volgens technisch directeur Leo Beenhakker komt de stage van Van Beukering voort uit de goede relatie tussen Been en de speler. Dat meldde Beenhakker woensdag op de website van de club.

''De sportieve situatie van de club is op dit moment zorgwekkend. Er is financieel geen ruimte voor investeringen in technisch beleid. We zijn dus op zoek naar spelers die enerzijds haalbaar zijn binnen een summier salariskader en anderzijds de groep in potentie wat sterker maken."

Zorgvuldigheid

Beenhakker weerspreekt dat de club spelers zal halen om het halen. ''We zijn daar zeer zorgvuldig in", aldus de technisch directeur.

''Vanuit die zorgvuldigheid is een vrijblijvende stageperiode, net zoals bij Andreas Haddad, de beste manier om hieraan te voldoen."