AMSTERDAM - De dagen van Jos Verstappen bij Arrows lijken geteld. De kans dat de Limburgse coureur zondag 3 maart in Melbourne voor Arrows aan de start verschijnt van het nieuwe Formule 1-seizoen is uiterst klein. Betrouwbare bronnen rond de Britse racestal bevestigen dat teambaas Tom Walkinshaw donderdag in Valencia Heinz-Harald Frentzen gaat presenteren als tweede coureur naast Enrique Bernoldi.

Arrows houdt donderdag proefritten op het circuit in Valencia. Met de bekendmaking dat Verstappen niet zal rijden voor Arrows maakt Walkinshaw een einde aan een periode vol van geruchten. De onzekerheid omtrent de positie van Verstappen leek aanvankelijk nergens op gestaafd omdat Arrows al op 23 juni vorig jaar het contract met de Limburgse coureur met een seizoen verlengde.

Verstappen schitterde woensdag door afwezigheid bij de vuurdoop van de nieuwe auto van formule-1-team Arrows. Bij een testsessie op het circuit van Valencia nam alleen de Braziliaan Enrique Bernoldi plaats achter het stuur van de Arrows-Cosworth A23.

Waarom Verstappen hoogstwaarschijnlijk het veld ruimt voor de Duitser Frentzen, blijft gissen. Een van de redenen zou zijn dat Walkinshaw er financieel op vooruit gaat door een deal met Frentzen te sluiten.

/SPORTFrentzen aast openlijk op plek Verstappen