AUXERRE - AC Milan heeft zich dinsdag met een 2-0-zege op Auxerre geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De zege volstond omdat Ajax thuis tegen een nederlaag aanliep tegen Real Madrid (0-4).

Zlatan Ibrahimovic liet bij het eerste doelpunt zijn klasse zien. De lange Zweed kreeg de bal na een uur spelen zomaar voor de voeten en haalde zonder na te denken uit.

Doelman Olivier Sorin had het nakijken. In blessuretijd zorgde invaller Ronaldinho voor de 2-0.

Auxerre moet door de nederlaag hopen op een goed resultaat in Madrid, waar de ploeg de laatste groepswedstrijd tegen Real speelt. Alleen dan kan de ploeg van Jean Fernandez Europees overwinteren.

Seedorf

De Fransen begonnen aardig aan het duel. Zo werd Milan-doelman Christian Abbiati bijna verrast door een van richting veranderd schot van linksback Dariusz Dudka. Aan de overkant was Clarence Seedorf dichtbij succes, maar zijn afstandsschot ging net over.

De grootste kans in de eerste helft was voor Gennaro Gattuso. De middenvelder van Milan kreeg zo de bal van Adama Coulibaly in de voeten geschoven, maar schoot in de haast over.

Ronaldinho

De thuisploeg was net ook in de tweede helft alleen van afstand gevaarlijk. Na de treffer van Ibrahimovic (60e minuut) gaven de Fransen achterin meer ruimte weg, waardoor Ronaldinho in het slot de 2-0 kon laten aantekenen.