AMSTERDAM - Olympique Marseille heeft zich in Rusland geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Fransen wonnen bij Spartak Moskou: 0-3.

Daarmee heeft Marseille tien keer gescoord in zijn afgelopen twee duels in Groep F. Begin deze maand werd MSK Zilina in Slowakije met 0-7 verslagen.

Tegen Spartak zorgden dinsdagavond Mathieu Valbuena, Loïc Remy en Brandao voor de treffers.

De zege kwam tot stand dankzij sterk counteren van Marseille, dat de thuisploeg het spel liet maken.

Na de 0-1 kreeg Spartak nog voor rust een prima kans op de gelijkmaker, maar de onnauwkeurige eindpass van Ari (oud-AZ) kon door doelman Andrey Dikan ternauwernood tot corner worden verwerkt.

Rode kaart

Toen tien minuten na rust de tweede Franse treffer viel was het duel beslist, zeker toen Spartak-speler Welliton ook nog rood kreeg.

Door de winst staat Marseille met nog één groepsduel te gaan tweede met negen punten. Spartak heeft er na eveneens vijf duels zes.

De Russische ploeg kan in punten dus nog op gelijke hoogte komen met Marseille. Door een beter onderling resultaat, na de 0-1 tegen Spartak op eigen veld, kan Olympique echter niet lager meer eindigen dan de tweede plaats.

Chelsea

Chelsea, dat al zeker was van de eerste plaats in deze groep, versloeg in eigen huis Zilina: 2-1. De Nederlandse talenten Patrick van Aanholt en Jeffrey Bruma begonnen in de basis.

Nicolas Anelka en Salomon Kalou keken bij de aftrap toe vanaf de Engelse reservebank. De Londense ploeg won dankzij treffers van Daniel Sturridge en Florent Malouda voor de vijfde keer.

Zilina had wel eerst via Babatounde brutaal een voorsprong genomen. De winnende treffer van Malouda viel pas in de 86e minuut, nadat Van Aanholt nog tegen de paal geschoten had.