AMSTERDAM - Jon Dahl Tomasson is in the picture bij Barcelona. "We volgen hem al sinds zeven, acht jaar. We hebben al veel rapporten over hem", verklaart Barcelona-coach Rexach in het Algemeen Dagblad van woensdag. De Deense aanvaller van Feyenoord kan aan het eind van dit seizoen transfervrij uit De Kuip vertrekken.

"Dat Tomasson transfervrij is, maakt hem een interessante speler. Maar ik wil nu nog niet over een mogelijke aankoop speculeren", aldus de oefenmeester in de Rotterdamse krant. Voormalig Barcelona-trainer Louis van Gaal wilde Tomasson in 1997 al naar Barcelona halen. Tomasson, toen nog actief voor Heerenveen, koos voor Newcastle.

Emile Miedema, zaakwaarnemer van de 25-jarige Deen, wilde niet veel kwijt over een toekomstig vertrek naar de Catalaanse club. "Natuurlijk is Jon Dahl zeer gevleid door de interesse van Barcelona. Maar om het echt te gaan geloven moet de club eerst zelf contact opnemen", vertelde Miedema dinsdag tegen een Spaans radiostation.

Tomasson lag de afgelopen maanden keer op keer met de clubleiding van de kampioenskandidaat in de clinch over een nieuw contract