GLASGOW - Bert Konterman heeft Glasgow Rangers dinsdagavond in de verlenging de finale binnen geschoten van het toernooi om de Schotse League Cup. De Nederlandse verdediger werd bijkans onsterfelijk door dat uitgerekend te doen tegen aartsrivaal Celtic.

Hij joeg de bal in de 105e minuut van afstand in de kruising. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Peter Lövenkrands had de thuisclub vlak voor rust op voorsprong gebracht.

Celtic-verdediger Bobo Balde maakte een kwartier voor tijd gelijk. Oud-Ajacied Shota Arveladze miste een strafschop. Rangers-coach McLeish legde de Old Firm dinsdagavond voor een belangrijk deel in handen van zijn Nederlandse werknemers.

Behalve Konterman stonden ook Fernando Ricksen, Ronald de Boer en Arthur Numan in de basis. Zij stonden voor de zware taak een einde te maken aan de reeks van vijf nederlagen in de altijd beladen onderlinge confrontatie met de landskampioen.

Numan

Numan begon niet best aan het karwei. Hij legde al in de eerste minuut knullig terug, waardoor Hartson een geweldige kans kreeg de score te openen. Amoruso bracht redding. Eenmaal van de schrik bekomen werden de Rangers, met een zeer actieve Ricksen, sterker en tenminste gelijkwaardig. Beide ploegen kregen kansen. Lövenkrands had als eerste succes.

McLeish vond het onverstandig de kleine voorsprong te gaan verdedigen. In de 51e minuut verving hij De Boer door de Noorse spits Tore Andre Flo. De beslissing werd er niet door afgedwongen. Celtic, dat Bobby Petta tot de tweede helft van de verlenging op de bank hield, heeft al vaker laten zien bij vrije trappen en corners gevaarlijk te zijn en kwam ook nu uit zo'n standaardsituatie langszij.

Een hoekschop belandde op het hoofd van Larsson, diens knikje bracht de bal voor de voeten van de inkomende Balde. De knal waarover nog lang zal worden nagepraat in Glasgow kwam echter een half uurtje later van Konterman.