ISTANBUL - De Turkse voetbalbond zal bij het Hof vanArbitrage voor de Sport in Lausanne protest aantekenen tegen hetbesluit van de UEFA een aantal wedstrijden uitveiligheidsoverwegingen te verplaatsen. Reden zijn de bomaanslagenonlangs in Istanbul.

Zo moet Galatasaray voor het ChampionsLeague-duel met Juventus op 2 december uitwijken naar Duitsland.Besiktas, dat 9 december bezoek zou krijgen van Chelsea, noemtverbanning onacceptabel.

De UEFA had geen oor voor de Turkse bezwaren en bepaaldedonderdag dat de wedstrijd Galatasaray - Juventus in hetWestfalen-stadion van Dortmund (aftrap 20.45 uur) wordt afgewerkt.Zeer nadelig zal dat waarschijnlijk niet eens zijn omdat in hetRoergebied veel Turkse voetballiefhebbers wonen. Ook Besiktas zalover de landsgrenzen aantreden tegen zijn Londense opponent, waaris nog onduidelijk.

Woensdag werd al bekend dat Maccabi Haifa - Valencia (UEFA Cup)verhuist naar Nederland. Deze wedstrijd stond geprogrammeerd inIzmir, omdat Israël te onveilig is, maar wordt nu op 11 decembergespeeld in Rotterdam in het stadion van Sparta. Hapoel Tel Avivwas ook al eens te gast op Het Kasteel.