MÜNCHEN - Edson Braafheid ontbrak vandaag in de selectie van Bayern München, de verdediger bekeek de streekderby tegen FC Nürnberg (3-0) vanaf de tribune van de uitverkochte Allianz Arena. Na afloop ontkende Braafheid dat hij uit de gratie is gevallen bij trainer Louis van Gaal.

Hij zou na afloop van de vorige wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach uitgevaren zijn tegen de trainer nadat die kritiek op hem had geleverd.

"Er is inderdaad wat voorgevallen in de kleedkamer," bekende Braafheid tegenover NUsport, "maar wat precies houd ik voor me. Ik ben in ieder geval niet uit de selectie gezet, zoals is beweerd.''

Stand-in

''Vandaag was ik negentiende man, ik fungeerde als stand-in voor Contento of Alaba. Die deden mee met het tweede team op zaterdag, als een van de twee niet zou renderen, zou ik opgeroepen worden."

Braafheid erkent wel dat er ruis zit op de lijn met Van Gaal. "Dit voorval krijgt nog wel een staartje. Er zijn dingen die uitgesproken moeten worden. Tot die tijd zet ik me gewoon voor honderd procent in.''