AMSTERDAM - Sebastian Vettel leidde in het spannende Formule 1-seizoen van 2010 nog niet eerder in de strijd om de titel. De Duitser pakte in de laatste race in overwinning in Abu Dhabi en mag zich nu wel aanvoerder van het klassement noemen. Op het moment dat de prijzen verdeeld worden.

"Ik ben sprakeloos", reageerde de nieuwe wereldkampioen na afloop. "Het is een zeer zwaar seizoen geweest. Zowel fysiek als mentaal. Maar we hebben het vertrouwen in de auto gehouden en ook in mijzelf."

Van alle vier de titelkandidaten leek de Red Bull-coureur het meest ontspannen naar de climax toe te leven. "Ik werd vanmorgen wakken en dacht alleen maar aan het winnen van de race. Ik had een kleine kans en was verder niet zoveel bezig met de titel."

Schreeuwen

Vettel kreeg pas nadat hij de finishvlag was gepasseerd over de boordradio te horen dat de titel binnen was. "Mijn engineer wilde me niet afleiden. Ik kwam over streep, toen hij zei: 'er moeten nog wat auto's binnenkomen, maar het ziet er goed uit'.

''Op het moment dat Alonso finishte schreeuwde hij in mijn oor dat ik kampioen was geworden."

Genieten

Uiteraard wil de Duitser iedereen binnen het Red Bull team bedanken. "Ik denk dat iedereen, alle monteurs en medewerkers, hiervan gaan gaan genieten. Ook wil ik iedereen bedanken die mij in de loop van mijn carrière heeft geholpen. Het is een buitengewoon bijzondere dag."