RIJSWIJK - Manchester United en Chelsea hebben zich geplaatst voor het vervolg van de Champions League. United (groep E) deed dat door met 1-0 te winnen bij Panthinaikos, Chelsea (G) door het op Stamford Bridge tegen Sparta Praag op 0-0 te houden.

Achter Manchester United vervolgt ook VfB Stuttgart het toernooi. De koploper van de Bundesliga won thuis van Glasgow Rangers, 1-0. Na Real Madrid is Porto in groep F zeker van zijn zaak. De club uit Portugal was thuis te sterk voor Partizan, 2-1. In de poule (H) van Ajax is titelverdediger AC Milan geplaatst.

Panathinaikos-Manchester United

Onder leiding van scheidsrechter Wegereef was de ontmoeting in Athene tussen Panathinaikos en Manchester United teleurstellend. Lang zag het uit naar een remise zonder doelpunten. Vijf minuten voor tijd scoorde toch nog Forlan voor de Engelsen.

Manchester United, dat vooraf wist in de twee resterende duels van groep E nog slechts een punt nodig te hebben, hield enkele 'grote namen' op de bank. Het ging om Van Nistelrooij, Keane en de gebroeders Neville. Coach Ferguson gaf het kwartet rust met het oog op komend weekeinde, wanneer in de Premier League de confrontatie met de grote rivaal Chelsea wacht.

Stuttgart-Glasgow Rangers

Ook Stuttgart gaat verder in het toernooi. De koploper van de Bundesliga versloeg in het Neckarstadion Glasgow Rangers met 1-0. In de 45e minuut werd het 1-0 door Wenzel, een verdediger. Rangers had slechts één Nederlander in de basis, Ricksen. Mols zat op de bank, maar viel wel na bijna een uur in. Ronald de Boer is herstellende van een operatie.

Chelsea-Sparta Praag

Chelsea plaatste zich door op eigen veld gelijk te spelen tegen Sparta Praag. De Londenaren hadden voortdurend een overwicht, maar slaagden er niet in de kansen te benutten. Misschien kwam dat omdat de Nederlandse schutter Hasselbaink op de bank zat. Melchiot speelde wel bij Chelsea.

Sparta houdt in deze poule kansen op voorzetting van het toernooi, aangezien Besiktas bij Lazio (1-1) niet tot winst kwam. Op slag van rust kwamen de Turken wel op voorsprong bij Lazio. Pancu passeerde doelman Peruzi van elf meter. De Roemeen mocht aanleggen, na een overtreding van Stam op Yalcin. Door Muzzi werd het tien minuten na de hervatting gelijk, 1-1. Lazio en Sparta hebben vijf punten, Besiktas zeven.

Porto-Partizan

Na Real Madrid plaatste in groep F ook Porto zich voor de volgende ronde. De club uit Portugal deed dat door Partizan te verslaan met 2-1. Benni McCarthy scoorde twee keer. De oud-Ajacied deed dat kort voor - en kort na de rust.

Real Madrid-Marseile

Madrid, al geplaatst, stond halverwege op voorsprong bij Marseille. Beckham scoorde op prachtige wijze uit een vrije trap. Het was de eerste treffer van de Engelsman voor zijn nieuwe club op Europees niveau. De gelijkmaker kwam op naam van een voormalige speler van Ajax, de vorig jaar met Koeman in conflict geraakte Mido. In de slotfase besliste Ronaldo het duel in Madrileens voordeel, 2-1.