Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Willem II - De Graafschap gestaakt

TILBURG - Het duel in de eredivisie tussen Willem II en De Graafschap is vrijdagavond in Tilburg gestaakt wegens overvloedige regenval.
Door ANP

Scheidsrechter Eric Braamhaar blies de wedstrijd in de 57e minuut af bij een stand van 0-0, na kort overleg met de trainers en aanvoerders van beide teams.

Het kletsnatte veld was volgens de arbitrage niet meer bespeelbaar.

''De bal rolt niet meer, dit is een verstandige keuze'', zei aanvoerder Arjan Swinkels van Willem II voor Eredivisie Live.

Ook zijn Doetinchemse collega Muslu Nalbantoglu had deze mening: ''Met het doorglijden loop je het risico op zware blessures.''

Uitleg

Braamhaar legde na afloop uit waarom hij het duel had gestaakt. ''Er waren weinig andere mogelijkheden. De gezondheid van de spelers kwam in het geding, de bal wilde niet meer rollen."

"Tijdens de wedstrijd kreeg ik al signalen van spelers dat het niets meer met voetbal te maken had. Toen ook de twee trainers het eens waren om niet verder te voetballen, maakte het de keuze gemakkelijker.''

KNVB

De KNVB zal moeten beslissen of het duel tussen de hekkensluiter en de nummer twaalf van de eredivisie moet worden uitgespeeld, dan wel overgespeeld.

Donderdag werd in de vrouwen eredivisie het duel FC Twente - VVV Venlo na 47 minuten gestaakt en toen besloot de voetbalbond het restant op 18 november te laten afwerken.


Lees meer over:

De GraafschapWillem IIEric Braamhaar

Aanbevolen artikelen