AMSTERDAM - Er mag weer gedronken worden in de Arena. Een woordvoerster van burgemeester J. Cohen van Amsterdam liet dinsdag weten dat het verbod om alcohol te schenken, dat in principe tot de winterstop gold, niet wordt verlengd. Donderdag spelen zowel het eerste als het tweede elftal van Ajax in de Arena voor nationale beker.

Cohen gelaste in samenspraak met politie en justitie, in november een alcoholverbod in het Ajaxstadion. Aanleiding waren rellen tijdens de wedstrijd Ajax - NAC. Ajax-supporters hadden het toen voorzien op de juichende NAC-aanhang in het zogenoemde familievak.

Ook Ajax zelf nam nadien maatregelen. De vakkenindeling werd gewijzigd en de seizoenkaarten van de 76 Ajax-aanhangers die na afloop van de wedstrijd tegen NAC werden gearresteerd, zijn ingetrokken. Ajax liet in november weten dat zij ook volgend seizoen niet in aanmerking komen voor een seizoenkaart.

De woordvoerster van Cohen liet dinsdag verder weten dat de driehoek - gemeente, politie en justitie - een convenant met Ajax wil sluiten over de veiligheid van de supporters.

Donderdag kunnen alle supporters in de Arena weer een biertje kopen. Voor de bezoekers in de zogeheten skyboxen verandert er niets. Voor hen gold namelijk geen alcoholverbod, omdat dit juridisch moeilijk lag.

/SPORTAlcoholverbod in ArenaSkybox ontkomt aan alcoholverbod Arena