Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Organisatoren GP Australië bakkeleien

AMSTERDAM - De Australische motorsportfederatie CAMS dreigt een verzoek bij de internationale autosportfederatie FIA in te dienen om de Grand Prix van Australië van de kalender van 2011 te schrappen.
Door NUsport

De CAMS is in een dispuut verwikkeld met de Australian Grand Prix Corporation (AGPC), dat de Grand Prix organiseert.

De AGPC weigert 500.000 pond (zo’n 600.000 euro) over te maken aan de motorsportfederatie voor het mede organiseren van het evenement.

“Dat bedrag is veel te hoog voor de service die zij leveren”, legt AGPC-voorzitter Ron Walker uit aan Autosport. “Ze maken misbruik van een monopoliepositie.”

De CAMS wil het geld voor 19 november hebben geïncasseerd, anders volgt een gang naar de FIA om het evenement te annuleren.

Oplossingen

Walker denkt niet dat de soep zo heet gegeten wordt. “Ik ben naar Abu Dhabi gereisd om de situatie te bespreken met Jean Todt en Bernie Ecclestone (respectievelijk de FIA-voorzitter en commerciële baas van de F1, red.). Ik weet zeker dat het probleem wordt opgelost, maar het is jammer dat we al in dit stadium verkeren.”

Een scenario voor als de CAMS niet meewerkt aan de organisatie, ligt al klaar. “De officials van Silverstone zouden het heel leuk vinden een keer onze Grand Prix te organiseren”, aldus Walker. “Hetzelfde geldt voor de mensen die nu alles in Abu Dhabi in goede banen leiden.”

De Grand Prix van Australië wordt normaal gesproken verreden op 27 maart 2011.


Lees meer over:

Formule 1gp australië

Aanbevolen artikelen