AMSTERDAM - Evander Sno heeft zijn rentree op het voetbalveld gemaakt. De middenvelder speelde donderdag met Jong Ajax een oefenwedstrijd tegen Manchester City (1-1).

Hij werd twee maanden geleden onwel tijdens een duel met het beloftenteam van Jong Vitesse/AGOVV. Sno had last van hartritmestoornissen en moest zelfs worden gereanimeerd.

Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis is bij hem een inwendige hartdefibrillator geplaatst. Dat apparaat treedt in werking als zich hartritmestoornissen voordoen.

In een interview met AT5 zei Sno eind vorige maand dat hij geen angst heeft op het voetbalveld te staan. "Ik heb nooit getwijfeld dat ik weer wilde voetballen. Sterker: er viel een last van me af toen de dokter vertelde dat ik geen blijvende schade heb overgehouden aan dit incident."

Proefspelers

Jong Ajax speelde met de proefspelers Henri Toivomaki en Joshua Mayele. De laatstgenoemde middenvelder uit Nigeria scoorde voor Jong Ajax maar krijgt volgens trainer Bryan Roy geen contract aangeboden.

De Finse rechtsback Toivomaki maakte wel een redelijke indruk. ''Hij is snel en verdedigend aardig'', aldus Roy. ''Hij moet alleen wel beter zijn dan de spelers die we hebben. Daar moeten we nog een ei over leggen.''