Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Rummenigge roept Van Bommel op thuis te blijven

MUNCHEN - Als het aan voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München ligt, gaat middenvelder Mark van Bommel niet in op een mogelijke uitnodiging voor Oranje voor de oefeninterland tegen Turkije, woensdag in de Amsterdam Arena.
Door ANP

''Ik zou hem adviseren om thuis te blijven'', liet de Duitse oud-international donderdag kort en bondig weten.

Van Bommel sloot woensdag weer aan bij de groepstraining van Bayern München nadat hij een maand geleden met een knieblessure was teruggekeerd van twee EK-kwalificatieduels met het Nederlands elftal.

Rentree

De aanvoerder van de Duitse kampioen kan zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Nürnberg zijn rentree maken in de Bundesliga.

Bondscoach Bert van Marwijk maakt vrijdag zijn selectie bekend voor het duel met Turkije. Een mogelijke invitatie voor zijn schoonzoon Van Bommel ligt gevoelig in München.

Volgens de clubleiding had Van Bommel wegens zijn knieblessure in de tweede wedstrijd tegen Zweden (4-1) op 12 oktober absoluut niet mogen meedoen. ''Hij moet eens goed beseffen wie zijn werkgever is'', foeterde Bayernpresident Uli Hoeness.

Gevecht

De KNVB is met de Duitse club van trainer Louis van Gaal nog steeds in een juridisch en financieel gevecht verwikkeld over aanvaller Arjen Robben. Bayern München eist een flinke schadevergoeding voor de zware dijbeenblessure, die de sterspeler sinds de verloren WK-finale tegen Spanje aan de kant houdt.

Volgens de Duitse clubleiding heeft de medische staf van de KNVB de blessure bij Robben verkeerd ingeschat en onjuist behandeld.


Lees meer over:

Mark van BommelOranjeKarl-Heinz Rummenigge

Aanbevolen artikelen