AMSTERDAM - Sebastian Vettel zal zijn teamgenoot Mark Webber helpen als hij zelf geen kans meer heeft op de titel. Dat zei hij donderdag op een persconferentie. Beide coureurs van Red Bull maken zondag in Abu Dhabi kans op de eindoverwinning in de Formule 1.

"De situatie aan het einde van de race zal bepalen of ik Webber help. We hebben dit jaar een paar momenten gehad waarop we niet erg trots zijn, dat moeten we voorkomen. Als het zover komt, zal ik handelen in belang van het team", aldus Vettel.

Ook Webber laat het afhangen van het slot van de race of hij zijn teamgenoot te hulp schiet. "Of ik Vettel help? Daar kan ik kort over zijn. Dat hangt af van de laatste ronde van de race.''

De Australiër staat met 238 punten tweede en is daarmee de grootste kanshebber van Red Bull op de titel. "Al heeft Alonso de beste uitgangspositie, wij hebben zeker een kans."

Vettel, met 231 punten de nummer drie in de tussenstand, maakt met 15 punten achterstand op Fernando Alonso zelf ook kans op de eindoverwinning. "Ik wil alles uit mezelf halen en rijden voor de winst."

'Mooi circuit'

"Ik heb een mooie herinnering aan Abu Dhabi omdat ik hier vorig jaar won. Het is een mooi circuit; fantastisch om onder het brughotel te rijden waarvan de lichtjes steeds van kleur veranderen", aldus de Duitse coureur.

Webber kijkt ook uit naar zondag. "Het Yas Marina Circuit ligt er prachtig bij, het wordt vast een mooie wedstrijd. Red Bull heeft de constructeurstitel al binnen, daar kan nog een titel bijkomen. Dat is een opwindend vooruitzicht."