ABU DHABI - Als het meezit voor de rekenaars, wint Fernando Alonso zondag de Grote Prijs van Abu Dhabi of finisht hij als tweede. In dat geval is de Spaanse autocoureur van Ferrari de nieuwe wereldkampioen in de Formule 1 en kunnen de rekenmeesters rustig achterover leunen.

Maar als Alonso niet eerste of tweede wordt, zijn vele scenario's mogelijk en hebben ook de beide Red Bull-rijders Mark Webber en Sebastian Vettel nog volop kans op de wereldtitel en is zelfs McLaren-coureur Lewis Hamilton niet uitgeschakeld.

Er is zelfs een uitslag mogelijk dat Alonso, Webber en Vettel alle drie op de eerste plaats in het WK eindigen met 256 punten. Dat is in het voorstelbare geval dat de Duitser Vettel de race wint, zijn Australische teamgenoot Webber tweede wordt en Alonso vijfde.

Aantal GP-zeges

Het aantal GP-zeges bepaalt dan de kampioen. Webber valt als eerste af, want hij won vier races, Vettel en Alonso echter ieder vijf.

Aangezien Vettel en Alonso allebei twee keer als tweede finishten en drie keer als derde, beslist uiteindelijk het aantal vierde plaatsen de kampioen. Vettel wint dan, want hij is drie keer als vierde geëindigd en Alonso twee keer.

Hamilton moet sowieso de slotrace winnen om nog kans te maken op de titel. Die wint hij als Alonso puntloos blijft, Webber maximaal zesde wordt en Vettel ten hoogste derde.