AMSTERDAM - De toekomst van Virgin Racing in de Formule 1 is een stuk zekerder geworden nu de Russische autofabrikant Marrusia Motors een groot deel van de aandelen van het team heeft overgenomen.

De naam van het raceteam zal veranderen in Marussia Virgin Racing, maar verder zal de deal geen invloed hebben op de organisatie van het Formule 1-team, zo meldt Autosport.com.

“We wisten dat ons eerste jaar in de Formule 1 moeilijk zou worden, zeker omdat we een team zijn gestart midden in een wereldwijde recessie”, aldus Richard Branson, de directeur van Virgin.

“We zijn erg blij dat we een partner hebben gevonden die onze visie deelt en we kijken er naar uit om samen het team verder te brengen in de Formule 1.”

Virgin Racing maakt sinds dit jaar deel uit van de Formule 1. De Duitser Timo Glock en de Braziliaan Lucas di Grassi konden nog geen punten scoren voor het Engelse team.

De Nederlander Giedo van der Garde werd eerder deze week in verband gebracht met het team. Hij zou in 2011 voor Virgin Racing zijn debuut maken in de Formule 1.