Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

PSV boekt simpele bekerzege op Spakenburg

EINDHOVEN - PSV heeft woensdag in de vierde ronde van de KNVB-beker thuis met 3-0 gewonnen van Spakenburg. De Eindhovenaren hadden aanvankelijk moeite om tot scoren te komen, maar liepen na rust eenvoudig over de topklasser heen.
Door ANP

Bij PSV maakte Stanislav Manolev na twee maanden blessureleed zijn rentree.

Halverwege was het pas 1-0, dankzij een doelpunt van Danny Koevermans. Na rust ging het aanzienlijk makkelijker.

Orlando Engelaar en Nordin Amrabat zorgden met twee doelpunten voor een simpele zege van PSV, dat daarmee de achtste finale bereikte.

B-elftal

PSV-trainer Fred Rutten gaf een groot deel van zijn basisteam rust. Onder anderen doelman Cassio Ramos, Stijn Wuytens, Stef Nijland en Koevermans kregen speeltijd.

Rechtsback Manolev speelde een uur mee. Hij kampte lang met een liesblessure, die hij opliep in de interland van Bulgarije tegen Engeland.

Eenzijdig duel

Het 'veredeld B-elftal' van PSV was in alle opzichten sterker dan de nummer twee van de zaterdag topklasse, maar Spakenburg-doelman Sven Taberima lag bij veel doelpogingen in de weg.

De gasten waren zelf niet in staat om PSV-keeper Ramos te bedreigen. Een enkele uitbraak van de Spakenburgers strandde al in een vroeg stadium.

Desondanks leek Spakenburg met 0-0 de rust te halen, maar in de slotseconde moest ook Taberima zich gewonnen geven op een poging van Koevermans. Het verzet van 'De Blauwen' was daarmee gebroken.

PSV bouwde de voorsprong na rust simpel uit en kwalificeerde zich zo uiteindelijk moeiteloos voor de volgende ronde.


Lees meer over:

PSVKNVB-bekerspakenburg

Aanbevolen artikelen