Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Geen races voor Tung in Abu Dhabi

ABU DHABI - Ho-Pin Tung is komend weekeinde wel aanwezig in Abu Dhabi als reserverijder van het Formule 1-team van Renault, maar hij zal niet racen in de GP2 voor het Dams-team.
Door ANP

De artsen achten het nog een te groot risico om de Nederlands-Chinese coureur twee zware races te laten rijden. Dat meldde Tung op zijn website.

De 27-jarige coureur liep door een crash een zware rugblessure op in de Hongaarse ronde van het GP2-kampioenschap op 1 augustus. Lange tijd liep hij met corset om en kon hij niet trainen.

Sinds een paar weken is Tung fit en werkte hij toe naar zijn rentree, maar de races in Abu Dhabi komen toch nog te vroeg. De Fransman Romain Grosjean zal zijn plaats innemen.

D'Ambrosio

Tung is ook niet uitgenodigd voor de Formule 1-testdagen voor talenten een week later op het Yas Marina Circuit in het Arabische emiraat. Zijn werkgever Renault gaf de voorkeur aan de Belg Jerome d'Ambrosio en de Rus Michail Alesjin.

D'Ambrosio is volgens Renault dit seizoen de meest succesvolle coureur uit het rijdersprogramma. Hij mocht dit seizoen al vier keer trainen in de Formule 1-bolide van Virgin. Alesjin mag als kampioen van de Formule Renault meedoen aan de testraces.


Lees meer over:

ho-pin tunggp abu dhabi

Aanbevolen artikelen