AMSTERDAM - Cadel Evans doet volgend jaar niet mee aan de Ronde van Italië. De 33-jarige Australiër laat de Giro schieten om optimaal aan de start van de Tour de France te verschijnen.

"De Giro is dit jaar te zwaar om ook in de Tour met de besten mee te kunnen doen", verklaart Evans tegen The Australian.

"Mijn hele seizoen wordt afgestemd op de Tour", vervolgt Evans. "Ik heb de Tour in het verleden vaak vermoeid gereden, dat wil ik voorkomen. Het parcours van de Giro ziet er op papier echt heel stoer uit, maar het is gewoon erg lastig om binnen een paar maanden twee keer te pieken."

Verlanglijstje

Evans had vorig jaar de Ronde van Italië hoog op zijn verlanglijstje staan. Hij eindigde uiteindelijk slechts als vijfde en kon vervolgens ook in de Tour geen potten breken.

Toch gelooft de Australiër dat hij in juli om de eindzege kan strijden. "Natuurlijk wil ik mijn tweede plaatsen uit 2007 en 2008 verbeteren. Dat blijft een belangrijke doelstelling."

Rustig opbouwen

De kopman van BMC Racing Team is van plan zijn seizoen rustig op te bouwen. "Ik ga in januari en februari de trainingsintensiteit geleidelijk opvoeren en rijd in maart in de Tirreno-Adriatico mijn eerste wedstrijd. Alles staat in het teken van de Tour. Daar moet ik op mijn best zijn."