NAGOYA - De Nederlandse volleybalsters hebben opnieuw verloren op het wereldkampioenschap in Japan. Na nederlagen in de tweede ronde tegen Thailand en de Verenigde Staten was woensdag in Nagoya Duitsland in vier sets te sterk: 12-25 14-25 25-19 25-27.

De ploeg van bondscoach Avital Selinger moest aanvankelijk vrezen voor een afstraffing; Oranje kwam er in de eerste twee sets niet aan te pas.

In het derde bedrijf richtten de internationals zich op en sleepten er setwinst uit. De vierde set ging gelijk op, maar uiteindelijk trok Duitsland die naar zich toe.

Negende plaats

Nederland kan zich door de derde verliesbeurt in de tweede ronde niet meer mengen in de strijd om de plaatsen vijf tot en met acht.

Het betekent dat de zevende plaats op het WK van 1998 het beste resultaat blijft. De negende plaats is in Japan het maximaal haalbare.

Teleurstelling

Aanvoerster Manon Flier bracht 19 punten binnen bij Nederland, Alice Blom was goed voor 13 punten en Ingrid Visser scoorde er 11.

Flier reageerde teleurgesteld op de nederlaag. ''We hebben niet laten zien wat we kunnen. De eerste twee sets waren we er helemaal niet bij. Duitsland speelde goed.''

Serveren

Selinger gaf Flier gelijk. ''Serveren en opvangen was in de eerste twee sets het grote probleem. We begonnen in de derde set beter te spelen en toen werd het nog een wedstrijd van hoog niveau. Helaas was het te laat voor ons.''