Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Rijkaard in beeld als bondscoach Chili'

AMSTERDAM - De Chileense voetbalbond ziet in Frank Rijkaard een van de kandidaten om de vorige week opgestapte Marcelo Bielsa op te volgen als bondscoach.
Door NUsport

Dat berichten verschillende media in het Zuid-Amerikaanse land.

“We willen een betere bondscoach aanstellen dan Bielsa”, meldt de nieuwe bondspreses Jorge Segovia in de krant El Mercurio. “We zullen veel mensen verrassen, want we denken aan een grote naam.”

De 48-jarige Rijkaard moest in oktober vanwege de slechte resultaten na zestien maanden het veld ruimen bij Galatasaray. Tussen 2003 en 2008 stond hij voor de spelersgroep van FC Barcelona.

Kandidaten

Het bondsbestuur van Chili zou behalve de Nederlander nog drie trainers op het oog hebben: de Brazilianen Luiz Felipe Scolari en Carlos Alberto Parreira en de Argentijn Carlos Bianchi.

Bielsa diende zijn ontslag in omdat Segovia voornemens was enkele van zijn bevoegdheden in te trekken. “De vorige bondscoach deed alles alleen", meent de bestuurder. "Zijn opvolger moet de spil worden van een team.”

Van de vier kandidaten is alleen Scolari onder de pannen: de oud-bondscoach van Brazilië en Portugal is de oefenmeester van Palmeiras.

Copa América

Behoudens een korte periode bij Boca Juniors in januari zit Bianchi al vier jaar zonder werkgever. Parreira kondigde afgelopen zomer nadat hij opstapte als bondscoach van Zuid-Afrika zijn pensioen aan, maar zou van gedachten zijn veranderd.

Het bondsbestuur van Chili neemt alle tijd in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. De eerstvolgende belangrijke afspraak, de Copa America, staat pas volgend jaar zomer op de rol.


Lees meer over:

Chilifrank rijkaardmarcelo bielsa

Aanbevolen artikelen