Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Schlecks beëindigen loopbaan mogelijk tegelijkertijd

WILLEMSTAD - Hoewel er een leeftijdsverschil van vijf jaar gaapt tussen de klimmers speelt Andy Schleck (25) met de gedachte om zijn loopbaan gelijktijdig te beëindigen met Fränk Schleck (30).
Door NUsport/Manon Colson

“Ik denk dat we samen stoppen. Dat zou ik fijn vinden. En het kan best. Fränk is drie jaar eerder begonnen als prof”, liet de jongste telg van het wielergeslacht weten rond de Amstel Curaçao Race.

Komend seizoen zijn de Schlecks de boegbeelden van Cycling Project Luxembourg, zoals hun nieuwe equipe voorlopig te boek staat. Voor wat Andy omschrijft ‘als een droom die uitkomt’ verlieten ze het Saxo Bank van manager Bjarne Riis.

“Het was niet makkelijk om tegen Bjarne te zeggen dat we weggingen. Hij begreep het, hij is een prof”, zegt Andy. “We hopen nog op een afscheidsdiner. We gaan niet weg met ruzie.”

Lees meer over de Schlecks in het nieuwe magazine van NUsport, die sinds dinsdag in de winkels ligt en online te bestellen is. De broers hebben het rond de Amstel Curaçao Race onder meer over de voorbije aflevering van de Tour de France en hun verwachtingen voor de komende editie van ‘La Grande Boucle’.


Lees meer over:

frank schleck

Aanbevolen artikelen