AMSTERDAM - Wesley Sneijder heeft bloedarmoede. Tijdens het duel Inter-Brescia (1-1) afgelopen weekeinde moest hij het veld vijf minuten voor rust verlaten.

"Ik begon te trillen en voelde pijn in mijn hele lichaam", zegt hij tegenover De Telegraaf. "Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

"In de kleedkamer werd ik onwel, viel ik even weg." Sneijder keerde dan ook niet meer terug op het veld voor de tweede helft.

"Onmiddellijk zijn mijn hart en bloeddruk gecheckt. Daarna ben ik naar Nederland gereisd voor een second opinion. De conclusie was dat ik bloedarmoede heb en mijn lichaam op dit moment vermoeid is."

Slopend

De oververmoeidheid wijt Sneijder aan zijn drukke programma. Hij won eind mei met Inter 'na een slopend seizoen' de nationale beker, de Italiaanse titel en de Champions League.

''Daarna was ik twee dagen vrij en moest ik me in Oostenrijk in het trainingskamp van Oranje melden. Vervolgens gingen we naar Zuid-Afrika, haalden we de WK-finale, trouwde ik in Italië en had ik precies twee weken vakantie."

Stadsderby

"En eigenlijk zijn we niet in de positie geweest om gas terug te nemen", doelt Sneijder op het huidige seizoen.

"Woensdag zou ik bij Lecce moeten spelen, maar dat red ik niet. Zondag wacht de stadsderby tegen AC Milan."

"De enige keer dat ik een moment rust zou kunnen nemen, spelen we met het Nederlands elftal een oefeninterland tegen Turkije (17 november, red.). ''Ik wil die graag spelen dus als ik me goed voel, ben ik er gewoon. Zo niet, dan zal ik afbellen. Ik moet gewoon even kijken hoe ik me voel.''