SAO PAULO - Nico Hülkenberg is nog altijd niet zeker van een langer verblijf in de Formule 1 bij het team van Williams. Zijn poleposition in de kwalificatie en achtste plaats in de race afgelopen weekeinde in de Grote Prijs van Brazilië hebben daar geen verandering in gebracht.

''Ik denk dat ik dit weekeinde alles goed heb gedaan en optimaal gepresteerd heb. Ik weet echter nog niets over mijn toekomst'', zei de 23-jarige Duitser maandag.

De Braziliaan Rubens Barrichello is wel zeker van een stoeltje bij Williams in 2011, maar de Britse renstal aarzelt met het vastleggen van de tweede rijder.

Maldonado

De Venezolaan Pastor Maldonado lijkt de grootste concurrent voor Hülkenberg. De kampioen van de GP2 test half november in Abu Dhabi de bolide van Williams.

Maldonado brengt veel geld mee naar de Formule 1 omdat hij zich gesteund weet door de Venezolaanse staatsoliemaatschappij.

Dat beseft Hülkenberg, die te boek staat als groot talent en vorig jaar het kampioenschap in de GP2 veroverde, maar beduidend minder sponsorgeld heeft.

Geld meer waarde

''Ik hoop dat ik mag blijven, maar ik heb op dit moment geen idee. Uiteraard zou talent belangrijker moeten zijn dan geld in de Formule 1, maar in de huidige economische crisis krijgt geld meer waarde en kunnen de zaken anders komen te liggen.''

Maldonado is overigens gewild. De 25-jarige coureur zal in Abu Dhabi niet alleen testen voor Williams, maar ook voor Hispania Racing Team.