AMSTERDAM - Newcastle United heeft zondag een verrassende zege geboekt op bezoek bij Arsenal. De promovendus zegevierde dankzij een treffer van Andy Carroll vlak voor rust met 0-1.

Bij Arsenal maakte Robin van Persie na 58 minuten zijn rentree. De international lag er sinds 28 augustus uit met een enkelblessure.

Zijn inbreng hielp Arsenal niet aan een punt of meer: doelman Tim Krul van Newcastle hield zijn doel schoon. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg verdediger Laurent Koscielny van Arsenal de rode kaart.

Door de zege klommen ‘The Magpies’ naar de vierde plaats, op drie punten van nummer drie Arsenal.

Manchester City

Mario Balotelli heeft zondag een hoofdrol voor zich opgeëist in de 2-0-overwinning van Manchester City bij West Bromwich Albion.

De Italiaan maakte in de eerste helft beide doelpunten en kreeg na een uur spelen een directe rode kaart. Even daarvoor had hij ook al geel gezien.

Youssuf Mulumbu van West Bromwich Albion kon kort voor tijd eveneens inrukken met rood. Nigel de Jong speelde negentig minuten mee bij City. Hij was na zes minuten spelen de eerste speler die in het boekje van de scheidsrechter werd opgeschreven. De Jong kreeg geel.

City klom door de zege naar de vierde plaats en heeft nu evenveel punten (20) als nummer drie Arsenal.