Arsenal en Bayern München leven nog in de Champions League. De Engelsen voorkwamen dinsdag een vroegtijdige uitschakeling door op sensationele wijze te winnen bij Inter (5-1). De Duitsers ontsnapten aan uitschakeling door gelijk te spelen in Schotland bij Celtic (0-0). Deportivo La Coruña won eenvoudig in groep C, waarin PSV gelijk speelde tegen Monaco.

Deportivo heeft geen nachtmerries overgehouden aan de dramatische nederlaag onlangs tegen Monaco (8-3). De club blijft met de Franse koploper de belangrijkste kandidaat voor een plek in de achtste finales van de Champions League, al doet PSV nog wel degelijk mee. De Spaanse ploeg won dinsdagavond voor eigen publiek koel en berekenend van AEK Athene: 3-0.

Halverwege de eerste helft kwam Deportivo op voorsprong door Hector. Hij knalde verschrikkelijk hard raak na een voorzet van Fran. Tien minuten na de hervatting was het opnieuw raak, nu door toedoen van spelbepaler Valeron. Dat sloeg AEK definitief uit het lood. De schutter werd even later bedankt voor de bewezen diensten en vervangen door Luque. Deze bepaalde de eindstand op 3-0.

PSV

Dankzij de late gelijkmaker van Vennegoor of Hesselink werd de slotwedstrijd van Deportivo in groep C in Eindhoven tegen PSV in elk geval niet meteen gedegradeerd. PSV moet wel ten minste met 2-0, het resultaat van de verloren uitwedstrijd, winnen.

Inter - Arsenal

Arsenal, feitelijk nog slechts gebaat bij een overwinning, ging in San Siro goed van start. Na 25 minuten zette Henry de Engelsen op voorsprong. De Franse superspits passeerde Toldo na een pass van Cole.

Lang was het de Gunners, zonder Vieira, Lauren (geblesseerd) en Bergkamp (niet meegevlogen), aanvankelijk niet gegeven van de 1-0 te genieten. Na iets meer dan een half uur kwam Inter, met Oranjes international Van der Meyde in de basis, langszij. Vieri scoorde, met fortuin. Zijn schot werd door Campell van richting veranderd.

Arsenal, wel met Kanu in de basis, gaf niet op. Dat werd beloond met een treffer van Ljungberg na de hervatting. De Zweeds international maakte de 2-1, op aangeven van Henry. Daarna kwamen de Engelsen 'los'. Henry, Edu en Pires gaven de overwinning in de slotfase extra glans.

Lokomotiv Moskou - Dynamo Kiev

In deze groep werd Lokomotiv Moskou de nieuwe lijstaanvoerder door op eigen veld te winnen van Dynamo Kiev. In de Russische hoofdstad werd het 3-2. Parks, een invaller, maakte een minuut voor tijd het winnende doelpunt.

Celtic - Bayern

Bayern kwam goed weg met de remise in Schotland. Celtic had voordurend een overwicht en kreeg de beste kansen. Verder dan een schot van Hartson op de paal. Het duel stond onder leiding van de Nederlander Temmink. In dezelfde poule (A) won Anderlecht op eigen veld van Lyon, 1-0. Verdediger Nihinen maakte het doelpunt, koppend. Alles is daardoor nog mogelijk. Bayern is nu laatste met zes punten, de overige drie clubs hebben er zeven.

Olympiakos - Real Sociedad

Real Sociedad plaatste zich voor de volgende ronde door gelijk te spelen bij Olympiakos, 2-2. De Spanjaarden, met Westerveld in het doel, zijn in elk geval zeker van de tweede plaats achter Juventus. De Italianen, al zeker van kwalificatie in groep D, kwamen niet in actie. Hun duel bij Galatasaray vond om veiligheidsredenen in Turkije geen doorgang.