ARNHEM - Vitesse heeft zondag alsnog een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AZ. De Arnhemmers leken lang met lege handen te staan, maar een prachtig doelpunt van Ismaïl Aissati bracht vlak voor tijd de 1-1-eindstand op het scorebord.

AZ had het puntenverlies volledig aan zichzelf te danken.

De Alkmaarders dachten dat een treffer van de ingevallen spits Graziano Pellè genoeg was voor de zege en beperkten zich in de hectische slotfase vooral tot tegenhouden. Die tactiek kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan.

Pellè

Pellè leek lang de matchwinner te worden. Hij begon net als in alle voorgaande wedstrijden niet in de basis, maar mocht na ruim een half uur in het veld komen.

De startende spits Jonathas stond door de behoudende speelwijze van zijn ploeg vaak alleen voorin en kwam weinig in het stuk voor. De Braziliaan gaf ook niet de indruk veel zin te hebben om zelf een kans te creëren. Hij werd door coach Gertjan Verbeek al snel gewisseld.

Pellè bewees net na rust het gelijk van zijn trainer en deed opnieuw dat waarin hij de laatste weken ook al uitblinkt: scoren.

De eerste de beste kans van de Italiaan was meteen raak. Hij werd op het randje van buitenspel door Pontus Wernbloom de diepte ingestuurd en schoot de bal in de verre hoek raak.

Prachtig

De thuisploeg stelde daar aanvankelijk weinig tegenover. Vitesse had het meeste balbezit, maar kansen leverde dat zelden op. Daar was het voorin te slordig voor. Het slotoffensief van de Arnhemmers leek lang op niets uit te draaien.

Totdat Aissati een afgeslagen bal prachtig in de bovenhoek schoot. Vitesse heeft door het gelijke spel nu tien punten en blijft zestiende.