AMSTERDAM - Jenson Button is zaterdagavond tijdens zijn terugkeer van het Braziliaanse Interlagos Formule 1-circuit naar zijn hotel in Sao Paulo ontsnapt aan een gewapende overval.

De regerend wereldkampioen wist dankzij sterk handelen van zijn chauffeur te ontkomen aan meerdere gewapende criminelen. Het is de eerste keer dat een coureur betrokken is bij een dergelijk incident in de gevaarlijke Braziliaanse miljoenenstad.

"Ik zag opeens een man met een wapen op ons afkomen", vertelt Button aan de Daily Mail. "Onze chauffeur gooide de auto om en trapte het gaspedaal in. Toen zagen we zes man, die allemaal een machinegeweer droegen."

De McLaren-coureur prijst het optreden van de politieman achter het stuur van zijn auto. "Mijn chauffeur was geweldig. Ik wist niet of het op mij gericht was. 'Is dat geen geweer?', vroeg ik me nog af. Toen stoof hij al weg."

Gepantserde auto

In een statement in handen van Autosport verklaart McLaren dat zowel Lewis Hamilton als Button dit weekeinde beschikken over een gepantserde auto. Politieagenten die zijn getraind om zo snel mogelijk uit gevaarlijke situaties weg te komen besturen de wagens.

Button start de Grand Prix van Brazilië zondag als elfde. De jonge Duitser Nico Hulkenberg vertrekt verrassend van pole positition.