AMSTERDAM - Op initiatief van een groep supporters van Ajax worden woensdag in de Amsterdam ArenA pamfletten uitgedeeld waarin wordt opgeroepen Clarence Seedorf niet meer uit te fluiten. De speler van AC Milan viel de laatste keren dat hij in Nederland speelde een flink fluitconcert ten deel. Ajax speelt woensdag in de Champions League tegen AC Milan.

Ook Ronald Koeman ergert zich aan de fluitconcerten voor Seedorf: "Ik vind dat jammer", aldus de trainer van Ajax. "Hij heeft hier jarenlang fantastisch gespeeld. Ik had gehoopt dat er iets meer respect voor hem zou zijn."

'Niet juist'

AC Milan-aanvoerder Paolo Maldini vindt het raar dat zijn ploeggenoot zo impopulair is in Nederland. "Het is niet juist om een speler die de Champions League met zowel AC Milan als Ajax heeft gewonnen zo te behandelen. Je zou verwachten dat mensen heel anders met hem om zouden gaan."

Volgens Koeman spelen de prestaties met het Nederlands elftal waarschijnlijk een rol bij het uitfluiten van Seedorf. "Natuurlijk heeft hij problemen gehad met Oranje. Maar ik vind dat dit soort spelers geen fluitconcert verdient."