MANCHESTER - Een laat doelpunt van Ji-Sung Park heeft Manchester United zaterdag de zege bezorgd op Wolverhampton Wanderers. De oud-PSV'er bracht ruim twee minuten in blessuretijd de 2-1-eindstand op het scorebord.

Park had Manchester United op slag van rust al op voorsprong gezet, na 66 minuten was het gelijk door een doelpunt van Sylvan Ebanks-Blake.

Door de winst nadert de ploeg van Alex Ferguson koploper Chelsea, dat zondag in actie komt, tot op twee punten. Arsenal, dat eveneens zondag pas speelt, is derde op vijf punten van Chelsea.

Manchester United, zonder coryfeeën als Wayne Rooney, Ryann Giggs en Dimitar Berbatov, kende een lastige middag tegen het laag geklasseerde Wolverhampton.

Rentree Hargreaves

Pijnlijk was het optreden van Owen Hargreaves. De middenvelder zag zijn rentree na langdurig blessureleed al na tien minuten eindigen wegens een hamstringkwetsuur.

Lang leek het team met Edwin van der Sar onder de lat punten te moeten inleveren maar een knappe actie van Park bracht de winst alsnog naar de thuisploeg.

Stam en Heitinga

In de onderste regionen verloor Wigan Athletic met 2-1 bij Blackburn Rovers. Ronnie Stam werd bij de gasten na 68 minuten gewisseld.

John Heitinga verdween na 77 minuten naar de kant bij Everton dat dankzij het 2-2-gelijkspel bij Blackpool voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen bleef. De tweede club van Liverpool kwam twee keer terug van een achterstand.

Grote waarde

Asamoah Gyan stond voor het eerst in de basis bij Sunderland en was meteen van grote waarde voor zijn ploeg.

De Ghanese international maakte beide doelpunten waarmee Stoke City met 2-0 werd verslagen. Boudewijn Zenden kwam het laatste kwartier in actie namens Sunderland dat Stoke met tien man zag eindigen na het wegzenden van Ryan Shawcross.