ARNHEM - NOCNSF heeft dinsdag bekendgemaakt welke sporters in aanmerking komen voor de titel sportman/vrouw van het jaar. De verkiezing is op 17 december in de RAI.

Bij de mannen komen de schaatsers Gianni Romme (allroundtitels NK, EK, WK), Erben Wennemars (wereldkampioen 1000 en 1500 meter) en de tennisser Martin Verkerk (finalist Roland Garros) in aanmerking. Bij de vrouwen gaat het tussen Leontien van Moorsel (wielrennen/verbetering werelduurrecord), Inge de Bruijn (zwemmen/wereldkampioene op 50 vrij en vlinder) en Edith van Dijk (lange afstandzwemster/wereldkampioene 25 km).

Ploeg

Voor de titel van sportploeg zijn de hockeyvrouwen (Europees kampioen), de honkbalmannen (Europees kampioen) en de 4x100 meter-estafetteploeg atletiek bij de mannen kandidaat. De sprinters werden vierde bij de wereldkampioenschappen in Parijs en schuiven door een dopinggeval bij de Engelsen(Chambers) mogelijk nog een plaatsje op.

Bij de aangepaste sporters zijn Ester Vergeer (rolstoeltennis), Marije Smits (atletiek) en Carol de Meijer (rolstoelbadminton) genomineerd.