LONDEN - Tottenham Hotspur moet Rafael van der Vaart zaterdag missen in het competitieduel bij Bolton Wanderers.

Manager Harry Redknapp van de formatie verklaarde vrijdag dat de Nederlandse international nog te veel hinder ondervindt van een hamstringblessure.

''Rafael is nog niet helemaal hersteld'', zei Redknapp vrijdag. Van der Vaart liep de blessure al een week geleden op in de topper tegen Manchester United, maar kon dinsdag één helft meedoen in de wedstrijd voor de Champions League tegen Internazionale.

Daarin maakte de Nederlander de 1-0. In de rust bleef hij in de kleedkamer achter. Tottenham versloeg de Italiaanse bekerhouder met 3-1.

Van Persie

Robin van Persie heeft vrijdag voor het eerst in negen weken weer volledig meegetraind met de selectie van Arsenal. De Nederlandse international raakte eind augustus in de competitiewedstrijd tegen Blackburn aan een enkel geblesseerd.

Trainer Arsène Wenger verwacht de aanvaller snel terug in de wedstrijden. Vrijdag wond de Fransman zich opnieuw op over de keuze van bondscoach Bert van Marwijk om de lang geblesseerde Van Persie in zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Turkije (17 november) op te nemen.

''Ik hoop dat Van Marwijk mijn mening respecteert. Van Persie komt terug van een blessure. Het lijkt me niet vreemd dat wij hem graag eerst weer voor Arsenal zien spelen. Het is voor ons van minder belang dat hij een oefenwedstrijd speelt'', aldus Wenger.