AMSTERDAM - Tom Stamsnijder rijdt met ingang van het nieuwe wielerseizoen voor de Luxemburgse ploeg van de broers Andy en Frank Schleck. De Nederlandse renner komt over van de Rabobankploeg, waar hij sinds 2008 in het Pro Team reed.

Stamsnijder is erg verheugd over zijn nieuwe werkgever. Teammanager Kim Andersen heeft de Nederlander overgehaald om voor ‘Team Schleck’ te komen fietsen.

“Andersen en de rest van het begeleidingsteam kunnen me helpen om een betere renner te worden. Ik wil mezelf bewijzen door te laten zien dat ik veel waarde kan hebben voor dit team”, aldus Stamsnijder.

Andersen ziet voor de in Almelo geboren renner vooral een rol weggelegd in de klassiekers. “Hij kan uitgroeien tot een klassiekerspecialist. Tom is slechts 25 jaar oud en wordt alleen nog maar beter. Daarnaast heeft hij bewezen een goede teamplayer te zijn.”

Anders Lund

'Team Schleck' versterkte zich ook met de Denen Anders Lund en Martin Mortensen. Lund maakte indruk in de bergen tijdens de Giro van 2010 voor Team Saxo Bank en staat de broers Schleck volgend seizoen opnieuw bij in het hooggebergte.

Mortensen komt over van Vacansoleil en is net als Stamsnijder vooral gehaald voor de klassiekers.