AMSTERDAM - Procureur Paulo Castilho van de rechtbank in Sao Paulo heeft Felipe Massa gewaarschuwd zijn teammaat Fernando Alonso niet opzichtig te helpen tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Ferrari-coureur riskeert dan namelijk een gevangenisstraf van zes jaar.

"Als hij Alonso opzichtig voorbij laat gaan, zal Massa het circuit in Interlagos verlaten in boeien", vertelde Castilho, zo meldt AFP.

De mogelijke gevangenisstraf geldt niet alleen voor Massa. In Brazilië bestaat er een wet die de rechten van de supporters verdedigt. De sporters riskeren zes jaar celstraf als ze frauderen binnen een sport.

Helpen

Eerder verklaarde Massa dat hij zijn Spaanse collega bij Ferrari waar nodig zou helpen om zijn derde titel in de wacht te slepen.

"Ik ben een professional en heb op die manier ook Kimi Raikkonen in 2007 aan de titel geholpen", vertelde de Braziliaan.

WK-stand

In de stand om het wereldkampioenschap leidt Alonso momenteel de dans met 231 punten. Zijn grootste concurrent Mark Webber heeft elf punten minder.

Ook McLaren-coureur Lewis Hamilton (210 punten) en Webbers teammaat bij Red Bull Sebastian Vettel (206) maken nog kans op de titel.