LIVERPOOL - Liverpool heeft Napoli in groep K van de Europa League, ook met FC Utrecht, donderdagavond op eigen veld met 3-1 verslagen. Steven Gerrard was de grote man bij de thuisploeg.

In het laatste kwartier scoorde de middenvelder een glaszuivere hattrick. Twee weken geleden werd in Italië door beide ploegen niet gescoord (0-0).

Lavezzi opende de score voor Napoli in de 28e minuut. Invaller Gerrard maakte in de 76e minuut gelijk. In de 88e en 89e minuut scoorde hij opnieuw. Bij Liverpool ontbraken Dirk Kuijt en Ryan Babel.

Met acht punten verstevigde Liverpool de koppositie in groep K. Steaua Boekarest klom naar de tweede plaats met vijf punten dankzij een thuiszege op FC Utrecht (3-1). Napoli en FC Utrecht bleven op drie punten staan.

Sampdoria

Sampdoria heeft niet kunnen winnen van Metalist Charkov. In Genoa bleef het 0-0. De Italianen konden daardoor geen wraak nemen voor de 2-1-nederlaag die het in Oekraïne leed.

Sampdoria moest het in eigen huis stellen zonder ster-aanvaller Antonio Cassano, die een conflict heeft met de clubleiding. Hij werd node gemist, want de thuisploeg was voor rust slechts twee keer dicht bij een treffer. De gasten waren alleen van afstand gevaarlijk.

Na rust werd de amusementswaarde er niet beter op. Beide ploegen grossierden in kleine overtredingen. De thuisclub zette in het slot van de wedstrijd nog aan, maar kwam niet tot scoren.

Sampdoria heeft na vier wedstrijden vijf punten. Metalist heeft er zeven. PSV is koploper met tien punten, terwijl Debrecen puntloos laatste staat.