BRUGGE - Voor Club Brugge, waar Adrie Koster trainer is, dreigt uitschakeling in de Europa League. Brugge, met Ryan Donk in de basis, verloor thuis in groep D met 2-0 van Dinamo Zagreb. Dat heeft nu, net als PAOK Saloniki, zeven punten.

Villarreal volgt op één punt. Brugge staat pas op twee.

BATE Borisov heeft zich dankzij een 3-1-overwinning op FC Sheriff Tiraspol geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De Wit-Russen zijn met nog twee duels te gaan in groep E niet meer te achterhalen door Sheriff en AZ, dat met 2-0 van Dinamo Kiev verloor.

Naast BATE Borisov heeft ook CSKA Moskou zich donderdag geplaatst voor de volgende ronde in de Europa League.

De Russen wonnen thuis in groep F met 3-1 van Palermo. Manchester City moet in groep A nog even wachten op plaatsing. De Engelsen gingen bij Lech Poznan verrassend met 3-1 onderuit.

In diezelfde poule speelde het Red Bull Salzburg van Huub Stevens met 0-0 gelijk bij Juventus. David Mendes da Silva stond in de basis bij Red Bull.

Juventus heeft daardoor vier punten. De Oostenrijkers zijn met twee punten nagenoeg uitgeschakeld. Poznan en City hebben beide zeven punten.

Moeizaam

CSKA plaatste zich dankzij een zege op Palermo, maar die overwinning kwam moeizaam tot stand. De Russen kenden een moeizame start tegen Palermo. De Italianen kwamen na een kwartier op voorsprong, dankzij Massimo Maccarone. Een snelle rode kaart van Antonio Nocerini, na twee keer geel, betekende het keerpunt.

In het kwartier na rust beslisten oud VVV-er Keisuke Honda en Tomas Necid (twee keer) de wedstrijd. Sparta Praag, dat met 3-1 won bij Lausanne Sports, staat tweede in poule F met zeven punten. Palermo heeft er pas drie, Lausanne pakte pas één punt. CSKA volgt daarmee het voorbeeld van BATE Borisov, dat dankzij een 3-1 zege op FC Sheriff Tiraspol verder mocht.

Curieus doelpunt

Manchester City had zich bij een zege op Poznan voor de volgende ronde kunnen plaatsen. Het liep echter anders voor de Engelsen, die in de slotfase met 3-1 verloren. De Polen kwamen na een half uur spelen voor, dankzij een schot van Dimitrije Injac. Emmanuel Adebayor deed vlak na rust iets terug.

City, waar Nigel de Jong rust kreeg, hoopte daarna de wedstrijd simpel uit te spelen, maar de Polen kwamen vlak voor tijd dankzij een curieus doelpunt opnieuw voor. Manuel Arboleda kreeg de bal tegen zijn achterhoofd gekopt, waarna die in het doel verdween. Mateusz Mozdzen besliste het duel in blessuretijd met een afstandsschot.