RIJSWIJK - Giedo van der Garde is nog met drie teams in gesprek voor een stoeltje in de Formule 1 voor 2011.

''Het ziet er goed uit, maar de deal is niet rond. Giedo heeft nog nergens getekend'', zegt zijn manager Jan Paul ten Hoopen, die desgevraagd bevestigt dat het gaat om de renstallen van Lotus, Virgin en Force India.

De Waalse krant La Libre wist donderdag te melden dat Van der Garde zo goed als zeker tekent bij Vrigin.

d'Ambrosio

Zijn Belgische medekandidaat Jerome d'Ambrosio zou wegens gebrek aan sponsorgeld zijn afgehaakt.

''Ik weet niet waar ze die wijsheid vandaan hebben. Ik kan alleen maar zeggen dat we er heel hard mee bezig zijn en dat het er goed uitziet'', aldus Ten Hoopen.

De 25-jarige Van der Garde heeft zich de afgelopen twee jaar in de kijker gereden in de GP2, de raceklasse die geldt als kweekvijver voor de koningsklasse.

Niet bespreekbaar

Ten Hoopen: ''Nog een jaar in de GP2 is niet bespreekbaar. Giedo is klaar voor zijn debuut in de Formule 1 en wij zetten alles op alles om dat voor elkaar te krijgen. We praten ook niet over een rol als reserve of testrijder. We willen een wedstrijdplek.''

De laatste Nederlander die actief was in de Formule 1, was in 2007 Christijan Albers voor Spyker. Dit seizoen fungeerde de Chinees-Nederlandse coureur Ho Pin Tung als reserverijder bij Renault.

Van der Garde won in 2008 het kampioenschap in de World Series van Renault. Als beloning mocht hij toen een testrit maken in een Formule 1-bolide van Renault. Dit jaar rijdt hij voor het Spaanse Barwa Addax in de GP2.