AMSTERDAM - Arsenal begrijpt weinig van de beslissing van Bert van Marwijk om Robin van Persie op te nemen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Turkije op 17 november. De aanvaller is herstellende van een voetblessure.

''Hij heeft bij ons nog niet gespeeld en nog niet getraind'', zei Arsenal-trainer Arsene Wenger woensdagavond na de Champions League-nederlaag bij Sjaktar Donetsk (2-1). ''Ik ben behoorlijk verrast dat hij geselecteerd is.''

Wenger hoopt dat Van Marwijk zijn aanvaller niet opneemt in de definitieve groep, die vrijdag bekend wordt. De Oranje-bondscoach liet enige weken geleden echter al weten dat hij tegen Turkije weer op Van Persie rekent.

Dat nam Wenger, die stelde dat Van Marwijk over een goed gevoel voor humor beschikt, toen niet serieus.

Geen contact

Desondanks vond de keuzeheer het niet nodig vooraf  te bellen met de Franse manager. ''Of er contact is geweest tussen de medische staf van Oranje en Arsenal? Dat weet ik niet'', zegt Van Marwijk tegen De Telegraaf. ''Maakt ook niets uit. Ik heb met Robin gesproken, ik selecteer en hoor de reacties vanzelf wel."

Vorig seizoen zat Van Persie bij Arsenal maanden in de lappenmand nadat hij in een oefeninterland met Italië flink geblesseerd raakte.