CLUJ - In het scherpe conflict met clubpresident Uli Hoeness heeft trainer Louis van Gaal bij Bayern München niet aan opstappen gedacht. Dat liet de Nederlandse coach woensdagavond weten, vlak voor de uitwedstrijd in de Champions League tegen CFR Cluj in Roemenië.

Van Gaal sprak wel de vrees uit dat het openlijke dispuut met Hoeness, die zondag in een tv-programma hard uithaalde naar zijn trainer, voorlopig nog even zal doorwerken bij de club.

''Het beïnvloedt ook mijn ploeg. Mijn spelers hebben de uitspraken over mij ook gezien, gehoord en gelezen. Mijn autoriteit is daardoor misschien aangetast.''

Van Gaal, die onlangs in München tot medio 2012 bijtekende, wil evenwel van geen vertrek weten. ''De ploeg is altijd het belangrijkste. Ik vond de kritiek van Hoeness ook niet zo'n groot probleem. Als hij goede argumenten heeft, zal ik die aannemen.''

Kritiek

Hoeness zei zondag in een opmerkelijk openhartige bui dat met Van Gaal bijna niet te praten valt, omdat hij de mening van anderen niet accepteert.

Ook uitte hij kritiek op de manier waarop de voormalige bondscoach van Oranje is omgegaan met zijn (peperdure) spelers van het tweede plan. Hoeness benadrukte nadien dat hij op persoonlijke titel had gesproken.

Intern oplossen

Dankzij een snelle interventie van clubvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge werd dinsdag de ruzie tussen Van Gaal en Hoeness snel gesust.

''We moeten deze problemen intern oplossen. Hoeness en Van Gaal zijn voor de club belangrijke persoonlijkheden. Maar zij moeten beseffen dat bij een club als Bayern München de lasten altijd door meerdere schouders worden gedragen.''

Beckenbauer

Erepresident Franz Beckenbauer bemoeide zich woensdag uiteraard ook nog even met de verbale machtsstrijd tussen Hoeness en Van Gaal. ''Uli heeft de communicatie met Van Gaal willen verdiepen."

"Maar als je alleen maar met eenrichtingsverkeer te maken hebt, ga je nadenken. Als gesprekken niet opleveren, sla je andere paden in en een goede weg is dan de media'', meende Der Kaiser.