ROTTERDAM - Verdediger Ron Vlaar maakt mogelijk zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC zijn rentree bij Feyenoord.

De 25-jarige aanvoerder is vrijwel volledig hersteld van een hamstringblessure, die hem sinds half september aan de kant hield. Hij trainde woensdag voor de eerste keer weer mee met de groep.

Vlaar nam na een individuele warming-up deel aan een gezamenlijke passoefening en een positiespel. ''Dit zijn dingen die ik de afgelopen tijd alleen ook heb gedaan, maar het is lekker om nu eindelijk weer met de andere jongens te trainen'', liet hij weten op de website van Feyenoord.

''Het ging prima. Het is de bedoeling dat ik de komende dagen ook mee ga doen tijdens partijvormen. Ik kan nu niet met zekerheid zeggen dat ik er zondag tegen Roda JC weer bij ben, maar daar hoop ik natuurlijk wel op.''

Zwakke reeks

Zonder Vlaar won Feyenoord slechts één keer in een zwakke reeks van zes competitieduels. Ook miste hij de uitschakeling door Roda JC in het KNVB-bekertoernooi. ''Ik wilde het elftal graag helpen, maar wist ook dat ik mijn herstel niet moest forceren'', zei Vlaar.

''Bij een terugslag zou ik alleen maar verder van huis zijn geweest. Hopelijk kan ik er op korte termijn weer zijn voor de ploeg.''

Blessureleed

Feyenoord moet het tot aan de winterstop in elk geval nog doen zonder aanvaller Sekou Cissé (teen), Dani Fernandez (knie), Leroy Fer (knie), Bart Schenkeveld (knie) en Jon Dahl Tomasson (bovenbeen).

De laatste zou volgens enkele geruchten door zijn aanhoudende blessureleed overwegen om zijn contract bij Feyenoord in te leveren en te stoppen als profvoetballer. ''Om in de terminologie van onze technisch directeur Leo Beenhakker te blijven: een ouderwets potje Hollandse duimzuigerij'', reageerde een woordvoerder resoluut.

Positie

Beenhakker (68) maakte die opmerking eerder over zijn eigen positie bij Feyenoord. Het contract van Don Leo loopt komende zomer af in de Kuip. Voor 1 februari beslissen beide partijen of ze met elkaar doorgaan.