EINDHOVEN - Erik Pieters is op tijd hersteld van een knieblessure om donderdag met PSV tegen Debrecen te voetballen. Dat verklaarde de international woensdag na de afsluitende training in het Philips Stadion.

''Het ziet er goed uit, ik ben er klaar voor'', aldus Pieters, die de volledige oefensessie meedeed.

Pieters viel zaterdag tijdens de verloren topper tegen landskampioen FC Twente (0-1) uit na een ongelukkige botsing met Bryan Ruiz. De linksback kneusde daarbij zijn knie. Pieters werkte de voorbije dagen een aangepast programma af.

Voor trainer Fred Rutten komt het goed uit dat de verdediger donderdag kan spelen. Jagos Vukovic, de mogelijke vervanger van Pieters, is door de clubleiding geschorst voor de Europese wedstrijd naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Twente. De KNVB schorste Vukovic voor vier duels.

Manolev

PSV moet het voorlopig nog stellen zonder Stanislav Manolev. De Bulgaarse rechtsback heeft een flinke terugslag gekregen in het herstel van een liesblessure.

Dat is gebleken uit uitgebreid medisch onderzoek. ''Ik heb zojuist de dokter gesproken en hij is niet vrolijk'', liet Rutten woensdag weten.

Manolev raakte twee maanden geleden tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Bulgarije tegen Engeland geblesseerd. Voor het herstel stond zes tot acht weken, maar maandag kreeg Manolev tijdens een wedstrijd met Jong PSV opnieuw last.

''Het beleid dat we de afgelopen weken hebben gevoerd, heeft een vervelend effect gehad'', aldus Rutten. ''Het ziet er niet positief uit.''

Irriteert

PSV besluit op korte termijn hoe de behandeling van Manolev wordt voortgezet. Rutten kon woensdag nog niet zeggen hoelang hij de Bulgaar nog moet missen. ''Het irriteert me als coach wel dat hij er nog langer uit is, zonder dat ik een waardeoordeel wil geven over wiens schuld het is.''

''Ik heb het liefst iedereen aan dek. Zeker voor die jongen is het heel vervelend. 'Stani' is zelf heel gretig, we kunnen hem moeilijk tegenhouden, je moet hem bijna in een korset stoppen.''

Hutchinson

Manolev wordt al weken vervangen door Atiba Hutchinson. De Canadees is van origine een controlerende middenvelder, maar speelt noodgedwongen een linie naar achteren.

''Het is voor mij een vreemde positie, maar ik probeer het onder de knie te krijgen'', aldus Hutchinson. ''Volgens mij gaat het ook steeds beter.''