AMSTERDAM - Urby Emanuelson is bezig aan zijn laatste seizoen bij Ajax. De 24-jarige vleugelspeler heeft aan algemeen directeur Rik van den Boog laten weten dat hij niet in gaat op een aangeboden contractverlenging voor drie jaar.

Emanuelson wil na zeven seizoen bij Ajax zijn horizon verbreden. De speler zou daarnaast teleurgesteld zijn over de aanbieding van de club.

De Amsterdammers legden de international, die komende zomer transfervrij de hoofdstad mag verlaten, in eerste instantie een qua salaris verlaagd contract voor. Later werd die aanbieding opgewaardeerd naar een vergelijkbaar voorstel als zijn huidige verbintenis.

Emanuelson speelt woensdagavond met Ajax in de Champions League tegen Auxerre. Zeven jaar geleden debuteerde hij tegen de Franse ploeg in het eerste team van Ajax.

Theo Janssen

Ajax ziet Theo Janssen als mogelijke vervanger van Emanuelson. Indien de middenvelder besluit FC Twente komende zomer te verlaten, gaat Ajax proberen hem aan te trekken. Dit meldt het AD.

De 29-jarige Janssen staat nog tot medio 2014 onder contract in Enschede, maar liet onlangs weten dat hij denkt aan een nieuw avontuur. Het liefst overigens in het buitenland.

Cvitanich

Naast Emanuelson raakt Ajax volgens diezelfde krant ook Dario Cvitanich kwijt. De Argentijnse aanvaller wordt momenteel al verhuurd aan het Mexicaanse Pachuca.

Die club bedong vorig jaar dat het Cvitanich als de huurovereenkomst eind 2010 afloopt, voor ruim vier miljoen euro kan overnemen.

Financiële problemen bij de Pachuca stond dit aanvankelijk in de weg, maar er is nu alsnog een akkoord bereikt. De Mexicanen moeten het nog wel eens worden met de speler zelf.

Ajax betaalde in 2008 ruim zes miljoen euro voor Cvitanich aan het Argentijnse Banfield.