BREMEN - FC Twente mag nog steeds hopen op overwinteren in de Champions League. De Tukkers wonnen dinsdag hun eerste wedstrijd in groep A. Bij Werder Bremen werd het 0-2.

Twente is met vijf punten uit vier duels nog volop in de race voor een vervolg in de knock-outfase van het Europese kampioenenbal.

Tottenham Hotspur en Internazionale staan op zeven punten, Werder heeft er slechts twee.

FC Twente oogstte in de eerste drie Europese groepswedstrijden vooral lof omdat het niet kansloos was tegen de grote tegenstanders Werder Bremen, Tottenham en Inter.

Na twee gelijke spelen en een nederlaag werd het echter tijd voor de eredivisieclub om het goede spel ook in winst om te zetten.

Blessures

Theo Janssen en Wout Brama ontbraken bij Twente. Beide steunpilaren moesten op de wedstrijddag afhaken door blessures. Trainer Michel Preud'homme koos voor Denny Landzaat en Roberto Rosales als verdedigende middenvelders.

De kampioen van Nederland toonde weinig ontzag voor Werder, ook al was daar na de afstraffing van vorig seizoen (4-1) in de Europa League alle reden toe.

Destijds stonden de Duitsers in eigen stadion al na een half uur met 3-0 voor en speelde Twente een kansloze wedstrijd. De vorm van de Duitsers, elfde in de Bundesliga en uitgeschakeld in de beker, verried al dat ze hiertoe deze keer niet in staat waren.

Ergernis

Het was de laatste weken onrustig bij Werder tot ergernis van aanvoerder Torsten Frings die klaagde over de inzet van zijn teamgenoten. De middenvelder besloot door het hoge aantal tegentreffers van zijn elftal zelf in de laatste linie te gaan spelen.

Frings is duidelijk geen verdediger en ging in de slotfase dan ook in de fout. Een overtreding op Bryan Ruiz leverde hem een rode kaart op.

Gemiste kansen

Dat was het sein voor Twente om na veel gemiste kansen, met name Marc Janko was niet scherp, eindelijk trefzeker te worden. Nacer Chadli en Luuk de Jong maakte de doelpunten namens de bezoekers.

De overwinning was gezien het vertoonde spel verdiend en biedt perspectief voor de verlenging van het Europese avontuur. Over drie weken wacht echter wel de zware uitwedstrijd bij titelverdediger Inter.