WOLFSBURG - Een entree van Volkswagen in de Formule 1 is louter speculatie. Het Duitse automobielconcern liet dinsdag weten dat ''er geen concrete plannen bestaan''.

Ferdinand Piëch, voorzitter van de raad van commissarissen, ontkende het bericht in de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat VW actief wordt in het walhalla van de autosport.

Ook de nieuwe volledige dochter Porsche hield zich op de vlakte en sprak de aanhoudende geruchten tegen.

''Er is op dit moment absoluut geen sprake van een serieuze Formule 1-strategie'', zei een woordvoerder in Stuttgart. Hij voegde er wel aan toe dat de fabrikant van snelle sportwagens de ontwikkelingen in de racewereld op de voet volgt.

Overname

De terughoudendheid heeft mogelijk te maken met de onduidelijkheid over het precieze tijdsplan voor de volledige overname van Porsche. Piëch wilde daar niet op ingaan.

Volgens het artikel in FAZ onderhandelt het concern al met enkele F1-renstallen over de levering van motoren. Onder meer Red Bull en McLaren zouden belangstelling hebben.

Le Mans

Begin oktober maakte Porsche bekend de mogelijkheden in de ''eredivisie'' van de autosport te onderzoeken. Dat zou de 24 Uur van Le Mans kunnen zijn maar ook de Formule 1.

Het Stuttgarter bedrijf was daarbij voor het laatst in 1991 betrokken als leverancier van de krachtbronnen voor Footwork. In de periode 1957-1962 had Porsche een eigen F1-team.